Menu 1

Nasza szkoła w projektach:

MicrosoftTeams-image_(1)

Laboratoria Przyszłości

logo archimedes

innowacje pedagogiczne_1

SWIETLIK

1

logo instaling

1

Early Stage

Kampania JA CZYTAM! to największe wydarzenie edukacyjne 2015 roku!

Minister Edukacji Narodowej ogłosiła edukacyjne priorytety na rok szkolny 2015/2016. Rozwijanie kompetencji czytelniczych oraz upowszechnianie czytelnictwa wśród dzieci i młodzieży znalazło się wśród tych priorytetów. JA CZYTAM! doskonale wpisuje się w wyznaczony przez MEN kierunek. Pozwala realizować te zadania w sposób nieschematyczny, ciekawy i twórczy.

JA CZYTAM! to kampania społeczna, do której dołączyła nasza szkoła. Jej celem jest rozwijanie kompetencji czytelniczych wśród dzieci i młodzieży przez organizację w szkołach Dyskusyjnych Klubów Edukacyjnych.

Opiekunowie :

Klasy I-III - Alicja Stefańska, Albina Ustrobińska

Klasy IV-V   - Alicja Kwaśniewska, Ewa Śniegowska

Klasy IAG, IBG - Ewa Śniegowska, Alicja Kwaśniewska

Już niebawem pojawi się pierwsze spotkanie DKE, a więcej informacji znajduje się na stronie: www.jaczytam.pl

Uczniowie klas młodszych w DKE

2015-12-14

Pierwsze spotkanie Dyskusyjnego Klubu Edukacyjnego klas młodszych już za nami. W zajęciach brało udział ponad 30 uczniów z klas: 1e, 2a, 2b, 3a.

Uczniowie zapoznali się z książką Elżbiety Zubrzyckiej pt. Chcę mieć przyjaciela oraz obejrzeli film wprowadzający do dyskusji z udziałem autorki. Aktywny udział uczniów w debacie dotyczył bliskiego im tematu przyjaźni. Dzieci bardzo dobrze poradziły sobie z odpowiedzią na pytania: Kto to jest przyjaciel? Czy przyjaźń jest wieczna? Jak rozpoznać przyjaciela?

10 cech przyjaźni, z którymi zostali zapoznani uczniowie, przedstawili oni w codziennych sytuacjach. Na zakończenie zajęć dzieci wykonały pracę plastyczną, odrysowując swoje połączone dłonie wokół napisu „Wyciągnij dłoń, bądź przyjacielem”.

Nasza szkoła w projektach:

sko_logo

Yellow logo

Futurę logo

bajki bez barier swiatelko fundusz

logo_do_programu_RUR_(1)

Logo_projektu-_klasy_3