Menu 1

Nasza szkoła w projektach:

MicrosoftTeams-image_(1)

Laboratoria Przyszłości

logo archimedes

innowacje pedagogiczne_1

SWIETLIK

1

logo instaling

1

Early Stage

Kampania JA CZYTAM! to największe wydarzenie edukacyjne 2015 roku!

Minister Edukacji Narodowej ogłosiła edukacyjne priorytety na rok szkolny 2015/2016. Rozwijanie kompetencji czytelniczych oraz upowszechnianie czytelnictwa wśród dzieci i młodzieży znalazło się wśród tych priorytetów. JA CZYTAM! doskonale wpisuje się w wyznaczony przez MEN kierunek. Pozwala realizować te zadania w sposób nieschematyczny, ciekawy i twórczy.

JA CZYTAM! to kampania społeczna, do której dołączyła nasza szkoła. Jej celem jest rozwijanie kompetencji czytelniczych wśród dzieci i młodzieży przez organizację w szkołach Dyskusyjnych Klubów Edukacyjnych.

Opiekunowie :

Klasy I-III - Alicja Stefańska, Albina Ustrobińska

Klasy IV-V   - Alicja Kwaśniewska, Ewa Śniegowska

Klasy IAG, IBG - Ewa Śniegowska, Alicja Kwaśniewska

Już niebawem pojawi się pierwsze spotkanie DKE, a więcej informacji znajduje się na stronie: www.jaczytam.pl

O tym, jak ważne jest odczuwanie dumy ze swoich sukcesów

2016-03-08

Już w najbliższy piątek 11 marca odbędzie się spotkanie DKE dla uczniów klas młodszych od godz.12.30 do 13.30 w sali nr 13.

O czym będzie dyskusja?

Czy potrafimy pokonać swoje granice? Czy każdy ma mocne i słabe strony?

Materiały do dyskusji:

Zazdrość o zwycięstwa i sukcesy innych, to problem niemal każdego dziecka. Bratek pomaga wyjaśnić, że każdy z nas ma mocne i słabe strony – robi to na przykładach zwierząt. Dzieci dochodzą do wniosku, że nie możemy zmienić swojej natury, pokonać niektórych swoich ograniczeń, dlatego nie wolno nam poniżać drugiej osoby tylko za to, że czegoś nie potrafi zrobić tak dobrze, jak inni. 

Film z udziałem Małgorzaty Rożyńskiej wprowadzający do dyskusji

Serdecznie zapraszamy: Alicja Stefańska, Albina Ustrobińska.

Nasza szkoła w projektach:

sko_logo

Yellow logo

Futurę logo

bajki bez barier swiatelko fundusz

logo_do_programu_RUR_(1)

Logo_projektu-_klasy_3