INFORMACJE

Archiwum SP 2016/2017

Jesteśmy Szkołą Dobrego Wychowania!

2017-06-28

Miło nam poinformować, że nasza szkoła otrzymała certyfikat Szkoły Dobrego Wychowania. W tym roku szkolnym braliśmy udział w Ogólnopolskim Konkursie dla szkół, którego główną ideą jest kształtowanie postaw kulturalnego stylu bycia w różnych sytuacjach, zapoznanie dzieci ze standardami dobrego wychowania oraz wskazanie jaki ma ono wpływ na codzienne życie, jak i relacje rówieśnicze. Szkolnymi koordynatorami konkursu organizowanego przez Studium Prawa Europejskiego były Panie: Renata Świąder i Mariola Sitek.

W ramach programu pt. „Szkoła Dobrego Wychowania” zostały przeprowadzone cztery zadania:

I.  Zorganizowanie debaty uczniowskiej na temat dobrego wychowania oraz opracowanie Szkolnej Karty Dobrego Zachowania.

II.  Opracowanie krótkich prac pisemnych przez uczniów klas drugich i trzecich pt. „Moje zachowanie świadczy o mnie”.

III. Wykonanie plakatu przez uczniów klas 1 -3 pt. „Mój wygląd świadczy o mnie”.

IV.  Przeprowadzenie pogadanki z uczniami klas 1 -3 na temat dobrego i złego wpływu środowiska na wychowanie i zachowanie młodego człowieka pt.    „Jestem grzeczny i nie wstydzę się mojego zachowania”.

To był bardzo cenny czas i dziękujemy wszystkim zarówno Paniom jak i uczniom, za przyczynienie się do zdobycia tego zaszczytnego tytułu.

Jesteśmy więc Szkołą Dobrego Wychowania!