INFORMACJE

Archiwum SP 4-7 2017/2018

Mikołaj wygrał w II Międzyszkolnym Konkursie Młodych Talentów "To mnie kręci"!

2018-03-26

Radosna wiadomość dotarła do nas w ostatni piątek 23 marca. Reprezentujący naszą szkołę uczeń klasy 6a, Mikołaj Asanow, pokonał 13 uczestników konkursu i wygrał II edycję międzyszkolnego konkursu „To mnie kręci”, organizowanego przez Zespół Szkół nr 11 w Rzeszowie.

Konkurs polegał na zaprezentowaniu ponadprzeciętnych umiejętności i zdolności w czasie czterominutowego wystąpienia. Mikołaj wspaniale zagrał na keyboardzie utwór Auguste Durand Valse op.83 i swoją interpretacją skradł serca profesjonalnego jury, które zdecydowało, że tegoroczna statuetka w kształcie gwiazdy z I miejscem powędruje właśnie do niego. Szóstoklasista od 6 roku życia zainteresowany jest muzyką, uczy się gry na fortepianie oraz zdobywa już sukcesy w swojej dziedzinie.

Naszą szkołę po raz drugi reprezentowała też uczennica klasy 5b Martyna Śniegowska, która tym razem przygotowała występ taneczny z elementami akrobatyki. Zamiłowanie do tańca pielęgnuje od 7 roku życia i ma na koncie sukcesy z zespołem Kornele.

Jesteśmy dumni z naszych młodych artystów i składamy im gorące gratulacje!

Nasza szkoła w projektach:

sko_logo

Yellow logo

Futurę logo

bajki bez barier swiatelko fundusz

logo_do_programu_RUR_(1)

Logo_projektu-_klasy_3